Pechhulpverlener
Overzichtspagina
Wat doet een Pechhulpverlener?
Een pechhulpverlener is een ervaren allround eerst automonteur, die verantwoordelijk is voor het helpen van gestrande automobilisten. Als pechhulpverlener is het belangrijk dat je over brede technische kennis beschikt, omdat je te maken krijgt met alle voorkomende automerken. Dit is een belangrijk verschil met automonteurs, die werkzaam zijn voor een specifiek automerk. Als pechhulpverlener werk je meestal alleen en zul je zelfstandig diagnoses moeten stellen en meteen reparaties kunnen uitvoeren, zodat automobilisten verder kunnen. Als het niet mogelijk is om een auto te repareren zal de pechhulpverlener een sleepbedrijf inschakelen. Daarnaast kan het vanwege de veiligheid nodig zijn om een auto eerst af te slepen naar een veilige locatie. Dit heeft vooral betrekking op het niet werken langs de snelweg of andere drukke wegen. Ondanks dat een pechhulpverlener redelijk veel gereedschap tot zijn beschikking heeft, is het niet zo dat een pechhulpverlener alle reparaties kan uitvoeren. Dit heeft er vooral mee te maken dat een pechhulpverlener niet alle onderdelen tot zijn beschikking heeft. Toch kan een pechhulpverlener in veel gevallen een auto rijklaar krijgen, omdat de meeste pechgevallen bestaan uit kleine mankementen, zoals een lege accu, lekke banden, geknapte snaren, elektronische problemen, verkeerde brandstof of een lege tank. In dit soort gevallen is directe hulp op locatie meestal geen probleem. Het beroep pechhulpverlener is alleen voorbehouden aan automonteurs die beschikken over veel ervaring. Ervaring is belangrijk, omdat het zelfstandig kunnen vaststellen van technische problemen in sommige gevallen moeilijk is. Denk bijvoorbeeld aan moderne auto's, die regelmatig te maken hebben met elektronische problemen. De meeste pechhulpverleners zijn dan ook verplicht om regelmatig aanvullende opleidingen en cursussen te volgen om op de hoogte te blijven van de laatste techniek.
Opleiding tot Pechhulpverlener
Welke opleiding is nodig om Pechhulpverlener te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Pechhulpverlener? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.
Salaris en tarief van een Pechhulpverlener
Wat is het salaris en tarief van een Pechhulpverlener? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Pechhulpverlener in loondienst of als zzp-er.
Boekhoudprogramma vergelijken Pechhulpverlener
Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Pechhulpverlener bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.
Mijnzzp.nl