Carrosseriebouwer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Carrosseriebouwer?

Een carrosseriebouwer is verantwoordelijk voor het aanpassen van voertuigen, zoals bedrijfsauto's, dienstwagens, trailers, koelwagens en andere voertuigen. De meeste carrosseriebouwers werken aan bedrijfswagens, zoals voor gemeentes, overheden, hulpdiensten en transportbedrijven. Daarnaast bestaan er carrosseriebedrijven die zich richten op bijzondere voertuigen. Denk hierbij aan voertuigen voor een uitvaart, campers, limousines of aan podiumwagens. In sommige gevallen kan een carrosseriebouwer te maken hebben met voertuigen die voorzien moeten worden van bepantsering. Bepantserde voertuigen zijn meestal bedoeld voor personen die beveiligd worden, zoals politici of ambassadeurs. Een carrosseriebouwer kan dus te maken hebben met verschillende voertuigen, die aan specifieke eisen moeten voldoen. Vooral de overheid en de transportwereld maken veel gebruik van carrosseriebedrijven, omdat ze behoefte hebben aan aangepaste voertuigen. Als carrosseriebouwer heb je niet alleen te maken voertuigen, omdat een carrosseriebouwer ook te maken kan hebben met trailers, tankcontainers en opleggers. De werkzaamheden van een carrosseriebouwer zijn breed te noemen, omdat een carrosseriebouwer betrokken is bij alle werkzaamheden die nodig zijn om voertuigen of opleggers aan te passen. Een carrosseriebouwer zal dan ook aangemerkt moeten worden als allround vakman, die inzetbaar is voor verschillende werkzaamheden. Een belangrijke toevoeging hierbij is dat er binnen de carrosseriebouw wel sprake is van verschillende vaklieden. Het vervaardigen van onderdelen en het lassen van constructies kan bijvoorbeeld niet zomaar vergeleken worden met het inbouwen van voertuigelektronica. Daarnaast kan een carrosseriebouwer werkzaam zijn op de ontwerpafdeling. In dat geval hebben we het meestal over een werktuigbouwkundige. Het aanpassen van voertuigen of trailers is een samenspel waarbij verschillende vaklieden en ingenieurs betrokken zullen zijn.

Lees verder...

Opleiding tot Carrosseriebouwer

Welke opleiding is nodig om Carrosseriebouwer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Carrosseriebouwer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Carrosseriebouwer

Wat is het salaris en tarief van een Carrosseriebouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Carrosseriebouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Carrosseriebouwer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Carrosseriebouwer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl