Groothandelaar (horecasector)
Overzichtspagina
Wat doet een Groothandelaar (horecasector)?
Een horeca groothandel is een commerciële onderneming die zich richt op horecaondernemers. Horeca groothandels worden ook wel aangemerkt als zelfbedieningsgroothandel. Een zelfbedieningsgroothandel is een warenhuis voor ondernemers. Het belangrijkste verschil met gebruikelijke winkels is dat de artikelen en goederen groot ingekocht kunnen worden. Een ander belangrijk verschil is dat particulieren niet terechtkunnen bij een groothandel. Omdat horeca groothandels regelmatig te maken hebben met grote bestellingen en vaste klanten bezorgen de meeste horeca groothandels. De horeca branche kent verschillende groothandels, die gericht kunnen zijn op verschillende vakgebieden en specialisaties of deze gecombineerd hebben. De meeste horeca groothandels verkopen dranken, etenswaren, koel- en diepvriesproducten, rookwaren, groente en fruit en non-food artikelen, zoals servies, bestek, glaswerk, tafellakens, verlichting en horecamachines. Daarnaast bestaan er gespecialiseerde horeca groothandelsbedrijven. Denk bijvoorbeeld aan wijngroothandels, visgroothandels en aan groothandels, die zich richten op professionele horeca keukens. De keukens die gebruikt worden in de horeca zijn niet te vergelijken met gewone keukens, omdat de eisen die gesteld worden aan horecakeukens veel strenger zijn. Denk bijvoorbeeld aan de ergonomie, het onderhoud en aan de hygiëne-eisen. Het goed kunnen schoonmaken van keukens is binnen de horeca belangrijk. Daarom zijn horecakeukens in de meeste gevallen gemaakt van roestvast staal, omdat dit makkelijk schoon te maken is en duurzaam is in gebruik. Ook op het gebied van horecakeukens bestaan er veel groothandels, die gebruikte en nieuwe machines verkopen. Een professionele horecakeuken is niet goedkoop en kan zeer uitgebreid zijn. Het beroep groothandelaar moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een groothandelaar binnen de horeca op diverse manieren werkzaam kan zijn.
Bedrijven met het beroep Groothandelaar (horecasector)
Bezoek het overzicht van bedrijven...
Opleiding tot Groothandelaar (horecasector)
Welke opleiding is nodig om Groothandelaar (horecasector) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Groothandelaar (horecasector)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.
Salaris en tarief van een Groothandelaar (horecasector)
Wat is het salaris en tarief van een Groothandelaar (horecasector)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Groothandelaar (horecasector) in loondienst of als zzp-er.
Boekhoudprogramma vergelijken Groothandelaar (horecasector)
Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Groothandelaar (horecasector) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.
Mijnzzp.nl