Sloper
Overzichtspagina
Wat doet een Sloper?
Een sloper is verantwoordelijk voor het op een veilige manier uitvoeren van sloopwerkzaamheden. Een sloper kan verantwoordelijk zijn voor het slopen van complete gebouwen of is verantwoordelijk voor het slopen van onderdelen van gebouwen. Als een sloper alleen verantwoordelijk is voor het slopen van onderdelen van gebouwen zal dit in meeste gevallen betrekking hebben op renovatiewerkzaamheden. In dat geval is het meestal een aannemer die een sloopbedrijf zal inschakelen om bepaalde sloopwerkzaamheden uit te voeren. Ook kan een sloper ingeroepen worden als een gebouw brand- of water schade heeft opgelopen. In dat geval is een sloper verantwoordelijk voor het verwijderen van alle aangetaste delen van het gebouw. Bij grote sloopwerkzaamheden komt het steeds vaker voor dat de verschillende materialen gescheiden afgevoerd worden. In dat geval is een sloper ook verantwoordelijk voor het netjes gescheiden opslaan van al het sloopafval. Dit doen slopers omdat de meeste oude bouwmaterialen nog te verkopen zijn. Grote balken, deuren, koper, ijzer en lood zijn bijvoorbeeld nog te verkopen. Bij oude gebouwen met houten constructies komt het nogal eens voor dat er grote lange balken verwerkt zijn. Deze balken zijn meestal ook te verkopen. Het beroep sloper moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat het slopen van een oude badkamer bijvoorbeeld niet zomaar vergeleken kan worden met het slopen van een compleet gebouw. Afhankelijk van de werkzaamheden kan een sloper ook gebruikmaken van moderne sloopmachines, die de sloopwerkzaamheden vergemakkelijken. In het algemeen is het zo dat slopers verantwoordelijk zijn voor het afschermen van de omgeving, het strippen van gebouwen en het afvoeren van al het sloopafval. Afhankelijk van de sloopwerkzaamheden is het beroep sloper aan te merken als zwaar beroep, waarbinnen ook veiligheid een belangrijke rol speelt.
Bedrijven met het beroep Sloper
Bezoek het overzicht van bedrijven...
Opleiding tot Sloper
Welke opleiding is nodig om Sloper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Sloper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.
Salaris en tarief van een Sloper
Wat is het salaris en tarief van een Sloper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sloper in loondienst of als zzp-er.
Aanverwante beroepen
Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Sloper zijn vaak ook:
- Bouwopruimer (3)
- Klusjesman (3)
- Betonboorder (2)
- Stratenmaker (2)
- Opperman (2)
- Betonstorter (2)
- Betontimmerman (2)
- ... En meer
Boekhoudprogramma vergelijken Sloper
Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Sloper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.
Mijnzzp.nl