Bijrijder
Overzichtspagina
Wat doet een Bijrijder?
Een bijrijder is een medewerker die verantwoordelijk is voor ondersteunende werkzaamheden. In de meeste gevallen heeft dit betrekking op het helpen laden en lossen van goederen. Het beroep bijrijder is oorspronkelijk ontstaan vanuit de transportsector. Door het meenemen van een bijrijder konden vrachtwagenchauffeurs elkaar afwisselen en zo sneller op hun bestemming komen, omdat er geen pauzes nodig waren. Tegenwoordig maakt de transportsector geen gebruik meer van bijrijders, omdat dit te kostbaar is. Daarnaast is het zo dat vrachtwagenchauffeurs geen echte rust ervaren door het steeds afwisselen van rijder. Tegenwoordig heeft het beroep bijrijder in bijna alle gevallen betrekking op medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor ondersteunende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan chauffeurs, die meubels of witgoed bezorgen. Dit soort voorwerpen is in veel gevallen te zwaar om alleen te bezorgen. In dit soort gevallen kan er dus gebruikgemaakt worden van een bijrijder. Daarnaast kan een bijrijder verantwoordelijk zijn voor het helpen opbouwen van meubels of voor het helpen monteren van televisies. Een andere taak van een bijrijder is het helpen navigeren bij lastige verkeershandelingen. Denk bijvoorbeeld aan het achterruit rijden of aan het inparkeren dat niet altijd even makkelijk is. Als een chauffeur goederen moet afleveren binnen een druk centrum kan een bijrijder ook verantwoordelijk zijn voor het houden van toezicht op de lading. Tegenwoordig zijn de meeste bijrijders werkzaam binnen de detailhandel en niet werkzaam binnen de logistiek. Vanzelfsprekend kan de functie bijrijder in lang niet alle gevallen aangemerkt worden als fulltime functie. Het meerijden met chauffeurs zal in lang niet alle gevallen nodig zijn. De meeste bijrijders moeten zelf ook beschikken over het rijbewijs. Daarnaast is het denkbaar dat een bijrijder inzetbaar is voor andere werkzaamheden.
Salaris en tarief van een Bijrijder
Wat is het salaris en tarief van een Bijrijder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bijrijder in loondienst of als zzp-er.
Boekhoudprogramma vergelijken Bijrijder
Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bijrijder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.
Mijnzzp.nl