Verkeerscontroleur
Overzichtspagina
Wat doet een Verkeerscontroleur?
Een verkeerscontroleur is een algemeen opsporingsambtenaar of buitengewoon opsporingsambtenaar die over de bevoegdheid beschikt om verkeerscontroles te mogen uitvoeren. Het is niet zo dat alleen de politie verantwoordelijk is voor het uitvoeren van verkeerscontroles, omdat er ook andere handhavers zijn die over de bevoegdheid beschikken om verkeerscontroles uit te mogen uitvoeren. Politieagenten die specifiek belast zijn met het uitvoeren van verkeerscontroles zijn werkzaam binnen de dienst verkeerspolitie van de politie. Een andere benaming hiervoor is ook wel de verkeerspolitie. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een verkeerscontroleur het beste omschrijven als het handhaven van de verkeersveiligheid op de openbare weg door het toezien op de naleving van verkeerstekens en het controleren van verkeersdeelnemers, zoals automobilisten, fietsers en andere weggebruikers. De werkzaamheden van een verkeerscontroleur zijn er op gericht om de verkeersveiligheid te waarborgen. Daarnaast worden verkeerscontroles uitgevoerd om verkeersdeelnemers te controleren. Denk bijvoorbeeld aan het controleren of voertuigen aan alle technische voorwaarden voldoen en aan het controleren of verkeersdeelnemers over het juiste rijbewijs beschikken. Ook het houden van alcoholcontroles om de verkeersveiligheid te waarborgen behoort tot de werkzaamheden van een verkeerscontroleur. Vanzelfsprekend is een verkeerscontroleur ook verantwoordelijk voor het opsporen van verkeersdeelnemers die te hard rijden of asociaal verkeersgedrag vertonen, zoals het bumperkleven, rechts inhalen of het negeren van verkeerstekens. Het beroep verkeerscontroleur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat verkeerscontroles uitgevoerd worden door verschillende handhavers om verschillende redenen. Zoals eerder omschreven behoort het uitvoeren van verkeerscontroles niet alleen tot de verantwoordelijkheid van de politie.
Salaris en tarief van een Verkeerscontroleur
Wat is het salaris en tarief van een Verkeerscontroleur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verkeerscontroleur in loondienst of als zzp-er.
Boekhoudprogramma vergelijken Verkeerscontroleur
Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verkeerscontroleur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.
Mijnzzp.nl