Waterbouwkundige
Overzichtspagina
Wat doet een Waterbouwkundige?
Een waterbouwkundige is een civiel ingenieur die gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van waterbouwkundige ontwerpen. Een voorbeeld daarvan is het ontwerpen van dijken net als bruggen of tunnels onder water. Zo ontwerpt en bouwt een waterbouwkundige ook andere soorten waterkeringen. De functie valt binnen de breedte van de civiele techniek en meer specifiek onder de waterbouwkunde. De toegepaste wetenschap waterbouwkunde richt zich op het ontwerp en onderhoud van waterkundige zaken. Een specifiek voorbeeld van werkzaamheden van een waterbouwkundige is het bedenken en bouwen van nieuwe kanalen, of bijvoorbeeld het beschermen van rivieren. Zo zijn er ook werkzaamheden uit te voeren als het gaat om het ontwerpen van bouwwerken in de vorm van scheepsliften of om watersluizen. De werkzaamheden van een waterbouwkundige richten zich eveneens op het maken van waterzuiveringsinstallaties. Of om het creëren van dokken en kades in en langs havens. Het is ook mogelijk dat de functie gericht is op waterbeheer, net als dat een waterbouwkundige zich bezighoudt met beschermingswerken voor de kust of rivieren. Een van de taken is ook dat er gericht gezocht wordt naar innovatieve oplossingen die te maken hebben met waterproblemen. Denk alleen maar aan de stijging van de zeespiegel, waar Nederland mee te maken krijgt. De waterbouwkundige maakt bij de uitoefening van het beroep onder meer gebruik van rekenkundige modellen, net als van geavanceerde technologie. Bij het ontwerpen en realiseren van constructies als aquaducten of bruggen brengt de waterbouwkundig ingenieur eerst de opdracht duidelijk in kaart. Daarna volgt er een ontwerp tot in detail. Aspecten waarmee rekening gehouden moet worden, zijn onder andere het milieu, veiligheid en de kosten. Meestal zal een waterbouwkundige werkzaam zijn binnen een team van andere ingenieurs.
Salaris en tarief van een Waterbouwkundige
Wat is het salaris en tarief van een Waterbouwkundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Waterbouwkundige in loondienst of als zzp-er.
Boekhoudprogramma vergelijken Waterbouwkundige
Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Waterbouwkundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.
Mijnzzp.nl