Beautyvlogger
Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...
Inhoudsopgave
Beroep beautyvlogger
• Carriere starten als beautyvlogger
• Wat doet een beautyvlogger?
• Meer volgers krijgen als beautyvlogger
• Taken als beautyvlogger:
• Beautyvlogger worden:
• Beauty influencers: hoeveel verdienen ze:
Opleidingen tot beautyvlogger
Bedrijven waar een beautyvlogger werkzaam kan zijn
Competenties beautyvlogger
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als beautyvlogger
Arbeidsvoorwaarden en salaris beautyvlogger
Eigen bedrijf starten als Beautyvlogger
Boekhoudprogramma vergelijken Beautyvlogger
Beroep beautyvlogger
Een beautyvlogger is een persoon die videofilmpjes maakt die gericht zijn op make-up en deze online zet. Een beautyvlogger is als vlogger ook wel als make-up artist aan te merken. Er zijn veel vloggers die make-up tutorials maken en bijvoorbeeld op YouTube, Facebook of TikTok plaatsen. Dergelijke kanalen zijn zeer geliefd onder vrouwen en populaire beautyvloggers hebben dan ook veel volgers. Bekende vloggers die zich bezighouden met beauty en make-up tutorials zijn als influencer binnen de beautybranche aan te merken. Een beautyvlogger voert verschillende werkzaamheden uit. Het is bijvoorbeeld belangrijk te bedenken welk onderwerp in het filmpje aan bod komt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een onderwerp als het gebruik van dagcrème te behandelen. Een ander onderwerp kan zijn hoe je het beste je ogen opmaakt of een wenkbrauwpotlood het beste gebruikt. Een ander thema kan het aanbrengen van feestgala make-up zijn. Er zijn wat dat betreft oneindig veel onderwerpen die aan bod kunnen komen. Bovendien is elk onderwerp weer uit te splitsen. Zo zijn er enorm veel technieken toe te passen op het gebied van visagie, maar zijn er ook allerlei huidproblemen die bijvoorbeeld aandacht verdienen. Naast het bedenken van thema’s en onderwerpen van een vlog houdt een beautyvlogger zich ook bezig met promotie. Dat is in elk geval zo als een beautyvlogger niet op hobbymatige wijze bezig is, maar aan het vloggen is om er een inkomen mee te verdienen. In dat geval kan het ook zo zijn dat een beautyvlogger niet alleen tutorials geeft, maar bijvoorbeeld ook een inkijkje biedt in het persoonlijke leven. Volgers vinden het bijvoorbeeld ook leuk om te zien hoe het er in het dagelijkse leven van een populaire beautyvlogger aan toegaat. Verder houdt een beautyvlogger zich natuurlijk bezig met het inkopen van beautyproducten, editen van video’s en het bijhouden van administratie.
Carriere starten als beautyvlogger
Een beautyvlogger is dus een vlogger die vanuit een passie een eigen kanaal is gestart, zoals op YouTube. In dat geval is een vlogger eveneens aan te merken als YouTuber en met veel volgers is er sprake van een influencer. In dat kader kan een populaire beautyvlogger samenwerken met een influence makelaar. Er zijn meerdere social mediakanalen waarop beautyvloggers vlogs kunnen vertonen. Het vloggen gaat daarbij doorgaans verder dan alleen make-up tutorials. Er is ook aandacht voor andere zaken dan make-up als visagist, want bij beauty draait het om het totaalplaatje. Daarom kan een beautyvlogger ook aan te merken zijn als een stylist net als schoonheidsspecialist of als een image consultant. Ook is het mogelijk dat naast het maken van blogs een beautyvlogger zich bezighoudt met het schrijven van blogs als blogger. Richt een beautyvlogger zich ook op de verzorging van nagels en het verfraaien daarvan dan is de vlogger ook een nagelstyliste. Als de aandacht op kapsels is gericht, kan ook de benaming haarstylist van toepassing zijn. Overigens is het vaak nodig om filmpjes te bewerken en dan is er sprake van de functie van een editor.
Wat doet een beautyvlogger?
Een beautyvlogger is dus iemand die online videocontent creëert en deelt op platforms zoals YouTube, Instagram, TikTok en andere sociale mediakanalen, waarin ze verschillende beautygerelateerde onderwerpen behandelen. Beautyvloggers hebben meestal expertise op het gebied van make-up, huidverzorging, haarstyling en algemene schoonheidstips. De specifieke taken en activiteiten van een beautyvlogger kunnen variëren, maar hier zijn enkele van de gebruikelijke dingen die ze doen:
- Make-up tutorials: Een belangrijk aspect van het werk van een beautyvlogger is het creëren en delen van make-up tutorials. Ze laten stap voor stap zien hoe ze verschillende make-uplooks kunnen creëren, variërend van dagelijkse make-up tot een glamoureuze avondlook. Dit omvat het demonstreren van technieken voor het aanbrengen van foundation, concealer, oogschaduw, eyeliner, mascara, lippenstift en andere make-upproducten.
- Productreviews: Beautyvloggers delen vaak reviews van verschillende schoonheidsproducten, zoals make-up, huidverzorgingsproducten, haarverzorgingsproducten en beautytools. Ze beoordelen de effectiviteit, kwaliteit en bruikbaarheid van deze producten en geven hun eerlijke mening erover. Dit helpt hun kijkers bij het nemen van aankoopbeslissingen en het ontdekken van nieuwe producten.
- Huidverzorgingsroutines: Beautyvloggers kunnen hun persoonlijke huidverzorgingsroutines delen en uitleggen. Ze laten zien hoe ze hun huid reinigen, tonifiëren, hydrateren en beschermen tegen de zon. Ze kunnen ook informatie geven over specifieke huidverzorgingsproblemen, zoals acne, droge huid, vette huid, en advies geven over de juiste producten en behandelingsmethoden.
- Haarstyling tips en tutorials: Beautyvloggers geven ook advies over haarstyling en delen tutorials voor het creëren van verschillende kapsels. Ze demonstreren technieken voor het krullen, stijlen, opsteken en verzorgen van het haar. Ze kunnen ook tips geven voor haarverzorging en productaanbevelingen doen.
- Trendrapportage: Beautyvloggers blijven op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van schoonheid en delen deze met hun volgers. Ze kunnen informatie geven over nieuwe make-uptechnieken, opkomende merken, innovatieve producten en populaire stijlen. Ze kunnen ook verslag uitbrengen van beauty-evenementen en beurzen.
- Samenwerkingen en sponsordeals: Beautyvloggers kunnen samenwerken met merken en sponsors om gesponsorde inhoud te creëren. Ze kunnen producten ontvangen om te reviewen, promotiecampagnes uitvoeren of deelnemen aan evenementen in samenwerking met merken. Dit stelt hen in staat om hun volgers op de hoogte te stellen van nieuwe producten en diensten op de markt.
Het werk van een beautyvlogger vereist creativiteit, kennis van schoonheidstechnieken, communicatieve vaardigheden voor videocontent en een sterke online aanwezigheid. Ze streven ernaar om hun volgers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun eigen schoonheidsreis.
Meer volgers krijgen als beautyvlogger
Het is natuurlijk de droom van iedere beautyvlogger die vanuit een passie begint om veel volgers te krijgen op alle belangrijke social media kanalen. Om niet alleen middels het vloggen bekendheid te verkrijgen, kan het ook raadzaam zijn om als blogger een eigen beautyblog te starten. De blogs en de vlogs versterken elkaar op deze manier. Bovendien zijn er dan via meerdere kanalen inkomsten te genereren en is er een groter publiek te bereiken. Het is om meer volgers te krijgen van belang om frequent beautyvlogs te maken en eventueel daar een beautyblog aan te koppelen. Door regelmatig vlogs te maken, is het voor de volgers duidelijk wanneer er weer een nieuwe beautyvlog aankomt. Dat vereist uiteraard wel de nodige discipline en het is hard werken met het bedenken van nieuwe onderwerpen en nieuwe tutorials. Het is verder handig om met een eigen website actief te zijn naast bijvoorbeeld een YouTube kanaal. Ook is het aan te raden om op verschillende social mediakanalen promotie te maken voor de beauty vlog. In elk geval zijn YouTube kanalen populair en is een jonge doelgroep te bereiken. Bovendien is het voor salonmanagers ideaal om bijvoorbeeld met een beautyvlogger samen te merken. Hierdoor is het mogelijk om de naamsbekendheid van een beautysalon te vergroten.
Taken als beautyvlogger:
- Onderwerpen bedenken.
- Tutorials voorbereiden.
- Producten aanschaffen.
- Vlog maken.
- Filmpje editen.
- Vlogs promoten.
- Blogs maken.
- Eigen website bijhouden.
- Administratie voeren.
- Deals sluiten.
- Samenwerken met bedrijven.
Beautyvlogger worden:
Beauty influencers: hoeveel verdienen ze:
Opleidingen tot beautyvlogger
Er is geen opleiding tot beautyvlogger, want iedereen kan een beauty vlog starten. De passie vormt vaak de basis voor het starten van een beauty vlog en kennis speelt daarbij een belangrijke rol net als de energie die je erin stopt. Er zijn veel beautyvloggers actief die vanuit een passie en experimenteren kennis en ervaring hebben opgedaan. Uiteraard is kennis wel ook op te doen door een relevante opleiding te volgen. Denk daarbij aan een mbo-opleiding allround schoonheidsspecialist en aan de mbo-opleiding uiterlijke verzorging. Wanneer je gaat werken als zzp'er, dan is het ook belangrijk om na te denken over het opzetten van de zzp administratie. Hiervoor kun je het beste een vergelijking maken tussen de verschillende beschikbare online boekhoudpakketten. Een online boekhouding opzetten is verstandig als zelfstandig ondernemer.
Bedrijven waar een beautyvlogger werkzaam kan zijn
Een beautyvlogger maakt vaak vlogs omdat het een hobby is. Het kan zijn dat een schoonheidsspecialist een vlog erbij doet als onderdeel van de werkzaamheden. Ook salonmanagers kunnen over een eigen beauty kanaal beschikken, net als nagelstylisten. Er zijn maar een paar echt bekende beautyvloggers die er een fulltime beroep van maken. In een dergelijke situatie werkt een beautyvlogger doorgaans als ondernemer. Een beautyvlogger kan dan bijvoorbeeld opdrachten krijgen van een fabrikant van make-up producten.
Competenties beautyvlogger
Passie voor beauty en alles wat daarmee te maken heeft, is een van de benodigde competenties van een succesvolle beautyvlogger. Ook doorzettingsvermogen speelt een belangrijke rol, omdat je niet van de ene op de andere dag veel volgers hebt. In dat kader is discipline eveneens van belang, omdat je wel op frequente basis steeds vlogs online dient te zetten. Het is ook nodig om op de hoogte te blijven van de laatste trends en dus als trendwatcher te fungeren. Commercieel inzicht, zoals een commercieel medewerker is eveneens van belang om sponsordeals te sluiten en samenwerkingen aan te gaan. In het algemeen zijn voldoende inspiratie en motivatie belangrijke woorden.
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als beautyvlogger
Er kijken veel mensen naar beauty vlogs en met de jeugd is er altijd sprake van nieuwe aanwas. Dat betekent dat het arbeidsmarktperspectief als gunstig is aan te merken. Om door te breken, is het nodig om hard te werken en een groot aantal volgers te verzamelen. Dan is het mogelijk om door te groeien naar influencer. In dat geval ben je interessant voor beautymerken om mee samen te werken. Het kan ook zijn dat er dan een samenwerking komt met een pr-bureau of YouTube marketeer. Ook het starten van een eigen fashion blog kan wellicht helpen bij het doorgroeien.
Arbeidsvoorwaarden en salaris beautyvlogger
Er is geen salaris van toepassing op het beroep van beautyvlogger. Inkomsten komen binnen als onderdeel van een ander beroep, zoals schoonheidsspecialiste of nagelstyliste. Het is dan wel belangrijk om niet alleen te vloggen om de eigen beautysalon of nagelsalon te promoten. Dat maakt het voor volgers namelijk al snel minder interessant om volgende beauty vlogs te kijken. Bekende beautyvloggers verdienen geld als affiliate marketeer, maar ook met sponsorcontracten en de verkoop van advertenties. Hele populaire beautyvloggers verdienen veel geld, maar het is wel een lange weg om daar te komen.
Eigen bedrijf starten als Beautyvlogger
Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Beautyvlogger, waaronder:
- Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
- Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)
- Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)
Boekhoudprogramma vergelijken Beautyvlogger
Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Beautyvlogger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.
Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Beautyvlogger.
Mijnzzp.nl