Opleiding tot Sous-chef
Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl
Niveau | Niet van toepassing |
Vooropleiding | Kok (Mbo 2) |
Vooropleiding | Zelfstandig Werkend Kok (Mbo 3) |
Opleiding | Vind de opleiding die bij jou past |
Mbo-opleiding sous-chef
Er bestaan geen opleidingen voor het beroep sous-chef binnen Nederland. De toevoeging sous-chef geeft aan dat we spreken over een leidinggevende kok (sous-chef) die meestal een meerdere koks aan zal sturen in een keuken maar zelf verantwoording zal afleggen aan de chefkok. Het is wel zo dat een sous-chef in de meeste gevallen diverse opleidingen doorlopen zal hebben en ook veel ervaring zal hebben. Wie zelf sous-chef wil worden kan dus het beste de Mbo-opleiding kok, de Mbo-opleiding zelfstandig werkend kok en de Mbo-opleiding gespecialiseerd kok doorlopen. Daarnaast zijn er Mbo-opleidingen leidinggevende kok/keuken te vinden. Een sous-chef heeft doorgaans eerst jaren als gewoon kok gewerkt voordat hij sous-chef is geworden. Er zijn dus geen specifieke opleidingsmogelijkheden via reguliere scholen voor het beroep sous-chef. Als sous-chef is het wel erg belangrijk om te blijven leren en je zo verder te ontwikkelen als kok/sous-chef, om zo uiteindelijk ook chefkok te kunnen worden. Een sous-chef staat bijna gelijk aan de functie chefkok maar nog niet helemaal, omdat de sous-chef bijvoorbeeld nog bepaalde ervaring of kennis mist.
Opleidingsduur en niveau sous-chef
Over het algemeen zal een goed opgeleide kok minimaal zes jaar ervaring hebben voordat deze kan werken als sous-chef. Over het algemeen zal een sous-chef minimaal een Mbo-opleiding op niveau vier afgerond hebben.
Vervolgopleidingen sous-chef
Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep sous-chef omdat er ook geen opleidingen bestaan tot sous-chef. Wel kan een sous-chef natuurlijk diverse soorten cursussen volgen en zo uiteindelijk doorgroeien tot de functie chefkok.
Vooropleiding sous-chef
Een sous-chef heeft over het algemeen minimaal een Mbo-opleiding op niveau vier afgerond, zoals de Mbo-opleiding gespecialiseerd kok of de Mbo-opleiding leidinggevende kok/keuken. Daarnaast speelt ervaring, kennis en doorzettingsvermogen een grote rol als iemand sous-chef wil worden, omdat lang niet alle koks zomaar sous-chef worden.
Mijnzzp.nl