Schoenmaker
Overzichtspagina
Wat doet een Schoenmaker?
Een schoenmaker is een ambachtsman die verschillende werkzaamheden kan uitvoeren, die niet alleen met schoenen te maken hebben, ondanks dat de kerntaak van een schoenmaker is het repareren van schoenen. Andere werkzaamheden van een schoenmaker zijn bijvoorbeeld het repareren van leren tassen of het bijmaken van sleutels. Deze werkzaamheden worden door de meeste schoenmakers aangeboden, omdat ze oorspronkelijk toebehoren tot de werkzaamheden van een schoenmaker. De kerntaak van een schoenmaker is wel het repareren van verschillende soorten schoeisel, zoals schoenen, laarzen en sandalen, die kunnen bestaan uit verschillende materialen. Schoenreparaties kunnen betrekking hebben op verschillende werkzaamheden, zoals het aanbrengen van nieuwe schoenzolen, het aanbrengen van nieuwe hakken of het aanbrengen van een compleet nieuw onderwerk. Daarnaast kan een schoenmaker inlegzolen vervangen en eventueel nieuwe ritsen plaatsen. Andere werkzaamheden van een schoenmaker zijn het poetsen van schoenen en het oprekken van schoenen. Als schoenmaker ben je dan ook een echte ambachtsman of vrouw, die verschillende werkzaamheden kan uitvoeren, die meestal aangeleerd worden door het opdoen van ervaring. Het beroep schoenmaker is een veelzijdig beroep dat niet alleen bestaat uit het repareren van schoenen. Het adviseren van klanten is in de meeste gevallen net zo belangrijk als het kunnen repareren van schoenen, omdat klanten ook vragen kunnen hebben over schoenonderhoud. Een schoenmaker kan alleen op de juiste manier adviseren als hij of zij over ervaring en product- en materialenkennis beschikt. De meeste schoenmakers zijn tegenwoordig werkzaam als ondernemer en niet in loondienst. De meeste leerling-schoenmakers zijn van plan om vroeg of laat hun eigen schoenmakerij te starten. Een andere benaming voor schoenmaker is schoenhersteller.
Bedrijven met het beroep Schoenmaker
Bezoek het overzicht van bedrijven...
Opleiding tot Schoenmaker
Welke opleiding is nodig om Schoenmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Schoenmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.
Salaris en tarief van een Schoenmaker
Wat is het salaris en tarief van een Schoenmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Schoenmaker in loondienst of als zzp-er.
Boekhoudprogramma vergelijken Schoenmaker
Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Schoenmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.
Mijnzzp.nl