VVE beheerder
Overzichtspagina
Wat doet een VVE beheerder?
Een vve-beheerder is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die te maken hebben met financieel beheer, organisatorisch beheer, administratief beheer, bouwkundig beheer en dagelijks technisch beheer. Als vve-beheerder behartig je de belangen van alle eigenaren die toebehoren tot de V.v.E. (vereniging van eigenaars). Alle eigenaren die onderdeel uitmaken van de vereniging zijn verplicht lid van de vereniging van eigenaars. Het bestuur van een vereniging van eigenaars bestaat uit verschillende eigenaren, die onderdeel uitmaken van de vereniging. In de meeste gevallen heeft dit betrekking op een voorzitter, secretaris en penningmeester. Als een vereniging van eigenaars bestaat uit een groot complex, zoals een woonflat, kan een vereniging van eigenaars er ook voor kiezen om gebruik te maken van een professionele beheersorganisatie. Het komt redelijk vaak voor dat vereniging van eigenaren er voor kiest om de beheerswerkzaamheden uit te besteden. Dit komt vooral doordat het beheren van grote complexen niet makkelijk is en veel tijd in beslag kan nemen. In alle gevallen is een vve-beheerder samen met de andere bestuursleden verantwoordelijk voor het beheren van de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig houden van ledenvergaderingen, het inplannen van onderhoud, het opstellen van begrotingen en aan het laten uitvoeren van noodreparaties. Ook heeft een vereniging van eigenaren in veel gevallen te maken met verplichte keuringen. Denk bijvoorbeeld aan het keuren van de liftinstallatie of aan het keuren van de brandinstallatie. Andere werkzaamheden van een vve-beheerder zijn het controleren of alle leden hun maandelijkse verplichte bijdrage voldaan hebben. Ook zijn vve-beheerders verantwoordelijk voor het opvragen van offertes, het voorleggen van de offertes aan de leden, en verantwoordelijk voor het verstrekken van opdrachten aan bedrijven. Binnen Nederland is het verplicht dat bewoners van een gezamenlijk complex over een actieve V.v.E. beschikken.
Bedrijven met het beroep VVE beheerder
Bezoek het overzicht van bedrijven...
Opleiding tot VVE beheerder
Welke opleiding is nodig om VVE beheerder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot VVE beheerder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.
Salaris en tarief van een VVE beheerder
Wat is het salaris en tarief van een VVE beheerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als VVE beheerder in loondienst of als zzp-er.
Aanverwante beroepen
Leden van Mijnzzp.nl met het beroep VVE beheerder zijn vaak ook:
Boekhoudprogramma vergelijken VVE beheerder
Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als VVE beheerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.
Mijnzzp.nl