Team Mijnzzp

Vrachtwagens

Algemene informatie over de transport en logistiek

Binnen de transport en logistiek zijn ongeveer 700.000 mensen werkzaam in uiteenlopende beroepen en functies zoals schippers, vrachtwagenchauffeurs, buschauffeurs, magazijnmedewerkers, heftruckchauffeurs, piloten en machinisten. De transport en logistiek sector kent zeer veel bedrijven, waaronder ook veel kleine bedrijven. Meer dan de helft van alle bedrijven binnen de transport en logistiek zijn eenmanszaken. Er zijn binnen de transport en logistiek inmiddels veel rijders werkzaam als zzp'er, als koerier of vrachtwagenchauffeur. Ook zijn er binnen de branche zeer veel zelfstandige schippers actief. Binnen Nederland zijn er ongeveer 100.000 geregistreerde vrachtwagens en andere zware voertuigen.

Carrièremogelijkheden binnen de transport en logistiek

De carrièremogelijkheden binnen de transport en logistiek zijn sterk afhankelijk van je eigen competenties en opleiding. Binnen de transport en logistiek kan je werkzaam zijn in zeer veel uiteenlopende soorten sectoren en kan je zonder diploma werkzaam zijn als magazijnmedewerker of als piloot of kapitein. Echter, de meeste werknemers binnen de transport en logistiek zullen een mbo of Hbo-diploma bezitten. De carrièremogelijkheden binnen de transport en logistiek zijn dus afhankelijk van je opleidingen en doorzettingsvermogen.

Opleidingen en cursussen transport en logistiek

Binnen de transport en logistiek worden er jaarlijks zeer veel cursussen aangeboden die qua inhoud natuurlijk zeer verschillend kunnen zijn zoals een cursus rijvaardigheidstraining of een cursus tillen. Binnen de sector speelt veiligheid en het milieu een zeer grote rol.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de transport en logistiek

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de transport en logistiek

De meeste mensen die starten als zzp'er binnen de transport en logistiek zullen dit doen om als eigen rijder te kunnen starten als koerier of als vrachtwagenchauffeur. Een eigen rijder hoeft overigens niet altijd een eigen bus of vrachtwagen te bezitten, omdat de inhuur als rijder ook zeker tot de mogelijkheden behoort. Wie de sprong wil maken tot zzp'er zal zich zeer goed moeten laten voorlichten omdat de concurrentie binnen de transport en logistiek zeer groot is. Ook zijn er verschillende belangrijke wetten en regels waar je aan zal moeten voldoen als zzp'er. Vooral een zzp'er die wellicht zelf een vrachtwagen met oplegger wil hebben, moet beslagen ten ijs komen omdat de investeringskosten hoog zijn.

Verzekeren als zzp'er

Als zzp'er is het belangrijk om jezelf en je onderneming goed te beschermen tegen onvoorziene risico's. Verzekeringen spelen hierbij een cruciale rol. Het is verleidelijk om als zzp'er te denken dat verzekeringen slechts extra kosten met zich meebrengen, maar in werkelijkheid vormen ze een essentieel vangnet dat je bedrijf en jezelf kan behoeden voor financiële tegenslagen.

Een van de meest fundamentele verzekeringen voor zzp'ers is de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade die jij of je medewerkers per ongeluk aan anderen toebrengen tijdens het uitoefenen van je werkzaamheden. Of het nu gaat om materiële schade of letselschade, de AVB verzekering biedt bescherming en voorkomt dat een onvoorziene gebeurtenis je bedrijf in financiële problemen brengt.

Daarnaast is het verstandig om na te denken over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als zzp'er ben je kwetsbaar voor ziekte of letsel, wat direct invloed kan hebben op je inkomen. Een AOV verzekering zorgt ervoor dat je ook in moeilijke tijden een stabiel inkomen behoudt.

Tot slot is het belangrijk om de risico's die specifiek zijn voor jouw branche in overweging te nemen. Of je nu een consultant, bouwvakker of creatief ondernemer bent, er zijn vaak branche-specifieke verzekeringen die aansluiten bij jouw behoeften. Afhankelijk van het beroep en de werkzaamheden als zzp'er kan ook een BAV verzekering verplicht zijn.

Informatie over de transport en logistiek op Mijnzzp.nl

Binnen de branche transport en logistiek hebben wij op Mijnzzp.nl momenteel ruim 68 verschillende beroepen opgenomen die allemaal uitgebreid omschreven zijn en voorzien van één of twee filmpjes. Ook hebben wij vaste gegevens opgenomen zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De branche transport en logistiek heeft dagelijks zeer veel bezoekers op Mijnzzp.nl van mensen die informatie of bedrijven zoeken. Ook wordt de branche veel bezocht door scholieren die met een spreekbeurt bezig zijn of wellicht informatie zoeken voor een mogelijke opleiding. De populairste beroepen in de branche transport en logistiek op Mijnzzp.nl zijn momenteel de beroepen vrachtwagenchauffeur, logistiek manager, piloot, taxichauffeur, directiechauffeur en verkeersleider.

Mijnzzp.nl

Transport en Logistiek

Populaire beroepen

Team Mijnzzp
Industrieel verhuizer
Transportbegeleider
Heftruckchauffeur
Lader en losser
Vrachtwagenchauffeur
Logistiek manager
Drone-operator
Afvalsorteerder
Hijsbegeleider
Orderpicker
Koerier
Transportplanner
Taxichauffeur
Importeur
Verkeersregelaar
Buschauffeur
Parkeerregelaar
Directiechauffeur
Reachtruckchauffeur
Chauffeur exceptioneel transport
Voorraadbeheerder
Loodsmedewerker
Logistiek medewerker
Logistiek analist
Bestelwagenchauffeur
Bezorger
Bergingsmedewerker
Verhuizer
Expediteur

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Transport en Logistiek op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties