Team Mijnzzp

Kantoor zzp

Bij het doen van de belastingaangifte 2021 is het aan te raden om niet blindelings te vertrouwen op de correctheid van de vooraf ingevulde gegevens. Er zijn steeds meer vakjes op het digitale formulier al ingevuld en dat is praktisch gezien ideaal. Zo hoef je niet je bankrekeningnummer zelf in te vullen en ook de WOZ-waarde niet. Het is echter zo dat je het beste wel even kan nakijken of alle gegevens inderdaad kloppen. Je blijft namelijk zelf verantwoordelijk voor het correct invullen van alle gegevens.

Inhoudsopgave
Gegevens controleren
Gegevens aanpassen
Let ook op ontbrekende gegevens

Gegevens controleren

De Belastingdienst ontvangt informatie van allerlei partijen om de aangifte al deels in te vullen. De gegevens komen van banken en verzekeraars, maar ook van werkgevers en gemeenten. Als deze informatie niet klopt dan moet je de gegevens zelf in de belastingaangifte wijzigen. Overigens moet je natuurlijk ook zelf voor een groot deel nog gegevens invullen. Zo dien je als zzp'er onder meer de winst uit onderneming op te geven. Kom je in aanmerking voor speciale aftrekposten dan staan deze nog niet ingevuld, zoals zorgkosten.

Gegevens aanpassen

Het komt voor dat de Belastingdienst gegevens ontvangt van andere partijen die niet helemaal correct zijn. In dat geval kan je via Mijn Belastingdienst de gegevens aanpassen. Doe je aangifte via de aangifte-app en ontdek je dat er informatie niet klopt? Dan moet je alsnog naar Mijn Belastingdienst om de aanpassing door te voeren. Het controleren van de vooraf ingevulde informatie is niet moeilijk. Je pakt je eigen gegevens erbij en checkt op dat klopt met wat er al is ingevuld. Vul ook je eigen gegevens in als je twijfels hebt over wat nu juist is.

Let ook op ontbrekende gegevens

Naast het controleren van alles wat al is ingevuld, is het eveneens belangrijk om te kijken of er nog informatie ontbreekt. Je bent namelijk verantwoordelijk om alle benodigde gegevens op te geven. Mocht er bij een vakje niets staan, waar wel iets had moeten staan dan vul je alsnog zelf de gegevens in. Doorloop dus echt alle gegevens, zodat je zeker weet dat er niets meer ontbreekt.

Boekhouding doen zzp

De meeste zzp'ers maken tegenwoordig gebruik van online boekhouden. Met een goed boekhoudprogramma voorkom je het risico op fouten in de boekhouding.

Ook de Belastingdienst heeft eerder aangegeven voorstander te zijn van online boekhoudsoftware.

Mijnzzp.nl