Team Mijnzzp

Ongeluk op het werk

Ontslagen worden door een bedrijfsongeval komt vaker voor dan dat je zou denken. Wanneer je een contract voor onbepaalde tijd hebt, is het pas mogelijk je na 2 jaar te ontslaan. Heb je een flexibel contract dan heb je veel minder zekerheden. In deze blog kan je alles lezen over wat je kan doen wanneer je ontslagen bent nadat je een bedrijfsongeval hebt gehad.

Wanneer volgt vaak ontslag na een bedrijfsongeval?

Het is niet alleen zo dat een werkgever geen risico meer met je wil lopen na een bedrijfsongeval. Er volgt juist ook heel vaak ontslag als je echt arbeidsongeschikt geworden bent. Na een bedrijfsongeval is het namelijk heel goed mogelijk dat je sneller weer arbeidsongeschikt kan worden voor een bepaalde periode, of dat je minder efficiënt zal zijn tijdens je werk als voor het bedrijfsongeval.

Dit zijn redenen die er toe zouden kunnen leiden tot ontslag na een bedrijfsongeval. Misschien vind je dat niet helemaal eerlijk, wat het eigenlijk ook helemaal niet is. Jammer genoeg is het wel de manier waarop deze dingen vaak gaan.

Een bijkomend voordeel in zo een situatie is dat, hier in Nederland, nagenoeg altijd een werkgever aansprakelijk is wanneer er sprake is geweest van een bedrijfsongeval. Hiermee is de werkgever er ook verantwoordelijk voor jouw inkomen. Als je inkomen moet missen tijdens een arbeidsongeschiktheidsperiode na een bedrijfsongeval is de werkgever daar ook verantwoordelijk voor.

Ben je in een dergelijke situatie terecht gekomen, dan is het aan te raden altijd juridisch advies te vragen over jouw persoonlijke situatie. Dit kan je doen bij een letselschadebureau met veel ervaring. Juridische hulp in een situatie als deze is volledig kosteloos en zal verhaald gaan worden op de aansprakelijke.

Arbeidsongeschikt na een bedrijfsongeval met een flexibel contract

Wanneer je een flexibel contract hebt, bijvoorbeeld via een uitzendbureau, is het mogelijk dat je per direct ontslagen wordt. In deze situatie word je door het uitzendbureau ziek uit dienst gemeld. In deze situatie is het zo dat je geen salaris doorbetaald zal krijgen. Je wordt meteen aangemeld bij de ziektewet van het UWV. Dit betekent dat je een uitkering zal krijgen die niet hoger zal zijn dan 70% van je laatst verdiende loon.

Wanneer je voor zo een situatie komt te staan, weet dan dat de werkgever volledig aansprakelijk is. Ongeacht wat voor contract je hebt gehad. Het verlies aan inkomen kan dan ook verhaald worden op de werkgever waarbij je arbeidsongeschikt geworden bent na een bedrijfsongeval. Hiervoor kan je dan ook met behulp van een letselschadebureau een schadeclaim opstellen en indienen. Dit zal er voor zorgen dat het verschil in inkomen alsnog vergoed zal worden door de betreffende werkgever.

Zo een schadeclaim kaan bestaan uit drie onderdelen:

·       De gemiste inkomsten
·       De overige kosten
·       Smartengeld

Naast deze vergoedingen heb je recht op fatsoenlijke juridische bijstand. De kosten voor deze bijstand zullen ook worden verhaald op de werkgever. Hiervoor hoef jij dus persoonlijk ook helemaal niets te betalen.

In samenwerking met letselschadebureau.nl

Mijnzzp.nl